YOGA

Svensons yogastudio est. 2023

 

 

Träna yoga i vår nya yogastudio på Svensons hälsocenter i Borås!

 Kontakta receptionen för att boka prova på pass:

033 – 108290

 

Onsdagar 19.00-20.15 – Yinyoga Sara/Body Mind Soul (Fatou)

Söndagar 17.00-18.00- Body Mind Move (Malin)

Söndagar 18.15-19.00- Body Mind Rest (Malin)

 

Våra instruktörer

Malin

Sara

Fatou

klassbeskrivningar

Body Mind Soul

Grunden är Hathayoga där vi arbetar med yoga på ett hållbart, hälsosamt och holistiskt sätt. Vi har fokus på hur leder och muskler böjs och sträcks i kombination med yogans urgamla läror kring andetagets kraft och medveten närvaro i syfte att lugna sinnet och på sikt skapa mer harmoni.

Det är en lugnare fysiskt pass innehållande bl.a meditation, solhälsningar, stående, sittande och liggande positioner samt en avslutande längre vila, ofta i kombination med ett filosofiskt tema.

Passar både dig som aldrig yogat förut, samt dig som har yogavana.

Body Mind Move

Genom en mer fysisk Hathayoga går vi igenom ett gäng sköna yogapositioner inkluderande bl.a solhälsning, stående, sittande och liggande positioner. Passet ger möjlighet till att utmana både styrka, balans och uthållighet i kombination med rörelseträning. Perfekt för dig som både vill ha ett träningspass och jobba på rörligheten! Passet börjar alltid med meditation och avslutas med en skön vila.

Passet passar dig som yogat innan och yogaläraren erbjuder vid behov alternativ på positioner för att du ska kunna anpassa utifrån dina behov och förutsättningar.

Body Mind Basic

Detta är våran back to basic-klass och riktar sig till dig som vill lära dig grunderna i yoga och samtidigt få uppleva en skön, lugn och återhämtande yogaklass. Under klassen utgår vi ifrån Hathayoga och vi går igenom andningsövningar, solhälsningar, några olika stående, sittande och liggandes yogapositioner. Yogaklassen avslutas sedan med lugnande positioner och en skön vila. Upplägget för klassen är på nybörjarnivå.

 

Body Mind Rest

Body-Mind-Rest är en lugn och fysiskt passiv klass där vi genom en meditationsteknik som heter Yoga Nidra eller yogisk sömn tillåter kroppen vila i djupavslappning medan sinnet är fokuserat. Du guidas genom kroppen i en särskild ordning med målet att kroppen slappnar av och sinnet är vaket. Yoga Nidra ökar må-bra hormonet dopamin i kroppen och på sikt sänker du även stressnivån och förbättrar sömnkvalitén.

Body-Mind-REST passar alla som vill öka sin förmåga till återhämtning och kräver inga förkunskaper. Ta på dig de gosigaste kläderna, annars behöver du ingenting mer än dig själv. Välkommen att våga vila!