Medicinsk massageterapi

Stadsparksbadet eller Knalleland

 

Boka HannaBoka Ilmo

 Massage anpassad helt efter dina behov

Våra massörer jobbar för att hjälpa dig långsiktigt utifrån medicinsk massageterapi. Utifrån sina fynd och dina egna önskemål lägger de upp behandling och övningar för att din kropp ska må så bra som möjligt!


Så går det till:

Kroppsscanning och anamnes

Behandling

Nöjd kund

Hanna Andersson

(Cert. medicinsk massageterapeut)

Hanna är personlig tränare och medicinsk massageterapeut vilket ger henne ett brett perspektiv och möjlighet att både behandla dig och lägga upp din träning.

På Svensons hälsocenter träffar du på Hanna som är utbildad och certifierad medicinsk massageterapeut. Hon kan hjälpa dig med smärta och stela muskler i hela kroppen.

-”Det bästa med mitt jobb är att få hjälpa människor i sin vardag med ett långsiktigt och hållbart synsätt på träning och hälsa”!

En behandling kan bestå av massage, pressur/ triggerpunktsbehandling samt töj och stretchövningar. Vi kan även gå igenom andnings/hållningsmönster och stressrelaterade besvär. Jag ger dig tips på träning- och stretchövningar i slutet av varje behandling.

 

 

 

Boka Ilmo: 0707252607

 

 

 

Ilmo Kariaho

(Cert. medicinsk massageterapeut)

Illmo kommer med en grundlig verktygslåda från flera vidareutbildningar inom massage.

Behandlingar

Medicinsk Massageterapi

Medicinsk Massageterapi är sjukvårdande och hälsobefrämjande. Din Medicinska Massageterapeut har kunskap att hjälpa dig med problem i rörelseapparaten genom grundlig undersökning, tester och behandling av muskler och leder. Medicinsk Massageterapi inriktar sig på att återfå och upprätthålla god fysisk funktion i samband med rörelse, aktivitet, hållning och hälsa.

Så här arbetar vi:

 

De främsta verktygen är Svensk Klassisk Massage, triggerpunktsbehandling och stretch, enligt metoden PNF. Terapeuten utför tester för att ställa diagnos och göra en helhetsbedömning så att behandlingen anpassas på bästa sätt. Ofta uppstår problem som smärta, stelhet och domningar på grund av muskelspänningar och dess samverkan med leder och nerver. Du kan också få rekommendationer kring träning, kroppshållning, ergonomi, avspänningsövningar, stretch och egenvård. Vid behov rekommenderas annan vårdgivare. En Medicinsk Massageterapeut har helhetssyn och lägger fokus på hela kroppen.

Medicinsk Massageterapi inriktar sig på problem som:

  • Ryggskott
  • Nackspärr
  • Huvudvärk
  • Idrottsskador
  • Nedsatt rörlighet
  • Hållningsproblematik
  • Stress- och utmattningsrelaterade problem
  • Ortopediska, muskulära och neurologiska sjukdomsbesvär.

Andningsmassage enl. Lotorpsmetoden

Lotorpsmetoden riktar sig till dig som har någon form av andningsrelaterade besvär. Har du astma, känner dig stressad eller har du svårt att ta djupa andetag? Andningsmassage är en effektiv behandling där Hanna fokuserar på andningsmuskulaturen och bröstkorgen. Gå gärna in och läs mer på Lotorpsmetodens hemsida, eller ring för konsultation.

 

80 Minuter – 800:-

Jag anpassar behandlingen efter just dina behov och börjar alltid med en kortare anamnes (din egen berättelse) och en grundlig hälsodeklaration. 60 minuter massage lämpar sig för en avslappnande helkroppsmassage eller en behandlande massage kring ett specifik problemområde. Det kan förekomma specifika tester för att jag ska kunna lokalisera dina besvär. Massage lindrar bland annat och/eller förebygger problem i muskler och leder, stärker immunförsvaret och ger en ökad kroppskännedom.

60 Minuter – 650:-

Massage 60 Minuter

 

Massage 30 Minuter

30 minuters massage lämpar sig för en avslappnande massage eller en behandlande massage kring ett specifik problemområde. Det kan förekomma specifika tester för att jag ska kunna lokalisera dina besvär. Massage lindrar bland annat och/eller förebygger problem i muskler och leder, stärker immunförsvaret och ger en ökad kroppskännedom.

30 Minuter – 350:-

Våra öppettider:

Knalleland: Alla dagar 05:00 - 23:00
Stadsparksbadet: se Stadsparksbadet (öppnas i ny flik)

Kontakt:

Telefon: 033-10 82 90

Mail: info@svensonshalsocenter.se

Hitta till oss:

Knalleland: Skaraborgsvägen 35 D 506 30 Borås
Busshållplats: Bergslena

Stadsparksbadet: Sven Erikssonsgatan 29
Busshållplats: Söderbro eller Södra Torget

Gilla oss på facebook!

Våra öppettider:

Knalleland: Alla dagar 05:00 - 23:00
Stadsparksbadet: se Stadsparksbadet (öppnas i ny flik)

Kontakt:

Telefon: 033-10 82 90

Mail: info@svensonshalsocenter.se

Hitta till oss:

Knalleland: Skaraborgsvägen 35 D 506 30 Borås
Busshållplats: Bergslena

Stadsparksbadet: Sven Erikssonsgatan 29
Busshållplats: Söderbro eller Södra Torget