Du befinner dig här: Startsida Karins hälsohörna Nyttigare Julgodis!

Nyttigare Julgodis!

Skicka sidan Skriv ut PDF

Nyttigare julgodis!

Nu är det december, en alldeles underbart mysigt månad. Vill dela med mig av lite recept på Raw Food julgodis som både är enkelt och gott!

Önskar er alla en fantastisk härlig och hälsosam jul!!! Kom ihåg att det i slutändan alltid är du själv som bestämmer över vad du väljer att äta samt prioriterar din tid så att du hinner med att träna! Var flexibel, är det mycket en vecka så gå upp lite tidigare och kör ett pass på morgonen, antingen hemma, ute eller på gymmet. Och är du på julbord, unna dig att ta extra av sallad, grönkål, brysselkål och drick mycket vatten!!!

Juliga kramar

Karins Juliga Fikonbollar (ca 25 st)

3 dl hasselnötter, 7-8 blötlagda fikon, 1 tsk kardemumma, 4 tsk kanel, en gnutta salt, 2 msk av blötläggningsvattnet.

Blötlägg fikonen i 4-8 h. Mixa hasselnötterna till ett mjöl och tillsätt sedan fikon, kryddor och vatten. Kör i mixern eller matberedaren och forma sedan till bollar. Ställ kallt innan servering eller frys in och ta fram när det är dags för fika! Det går också att kavla ut degen och göra små kakor eller hjärtan och torka i torkugn eller vanlig ugn på 42 graders värme i ca 10-15 h.

Carob och mullbärskaka

6 msk Tahini (utan salt), 2-3 msk honung, 4-5 msk Carob, en gnutta salt, 2 dl svarta mullbär, 1/2 dl kallpressad ekologisk kokosolja, 1 msk agavesirap.

Blanda tahini, honung, salt och 3 msk av caroben i en skål. Tillsätt 1 dl av mullbären och blanda igen. Tryck ut blandningen i en avlång form. Gör en chokladsås genom att göra kokosoljan flytande och tillsätt agaven och resten av caroben. Häll chokladen över kakan och strö över de resterande mullbären. Ställ i kylen några timmar innan servering.

Pecannötskakor med aprikos och kanel (ca 25 st)

5 dl pecannötter + ca 25-30 st nötter till garnering, 8 dl blötlagda aprikoser, 4 tsk kanel, 2 tsk kardemumma, 3 tsk äkta vanilj, en gnutta salt, ½ dl vatten (gärna blötläggningsvattnet)

Mixa alla ingredienser till en deg. (Är degen väldigt kladdig så låt stå i kylen en stund innan så är den lättare att arbeta med) Klicka ut kakor på ett vaxat bakplåtspapper och garnera med en pecan nöt. Torka i torkugn i ca 10-15 h (vanlig ugn går också bra)

Läs tidigare inlägg från Karins hälsohörna »

 

Karins svarar

Här kan du läsa svar på frågor som Karin har svarat på.

Läs mer »

  • Öppettider

  • Kontakt

  • Om oss

Måndag - torsdag
06.00 - 21.00
Fredag
06.00 - 19.00
Lördag
08.00 - 14.00
Söndag
16.00 - 20.00

Är det något du undrar över? Tveka då inte att ta kontakt med oss.

  • Adress: Skaraborgsvägen 35 D, 506 30, Borås
  • Telefon: (+46) 033 10 82 90

Svensons Hälsocenter

Svensons Hälsocenter är ett tränings- och hälsocenter som ligger i Borås. Vi slog upp våra portar den 29 augusti 2005. Våra lokaler ligger på Skaraborgsvägen i Borås i direkt anslutning till Knalleland.

Vår affärsidé är att erbjuda ett komplett tränings- och hälsocenter med bästa service och atmosfär för vanliga människor. Svensonskonceptet bygger på att ge varje enskild kund det den för stunden behöver och tillsammans göra en långsiktig plan för att nå en kontinuerlig förbättring. I en social och trevlig miljö.

För att behålla kontinuiteten så krävs det att du når fysiska framsteg samtidigt som du tycker att det är kul! Därför jobbar våra terapeuter med rådgivning och behandling för att minimera ofrivilliga uppehåll i träningen. Hos dem kan du även göra en "Svensonsbesiktning" som är ett utmärkt verktyg för att kunna göra ett så bra personligt träningsprogram som möjligt.

Vi vann BT:s stora annonstävling som avgjordes våren 2006.Juryns motivering löd bl.a: "...den får oss att dra på mungiporna, slappna av, och känna att hit är vi välkomna precis som vi är - som helt vanliga Svenssons". Den känslan vill vi att våra kunder ska uppleva.

Varmt välkomna!

Hälsocoaching

Vill du bli piggare, nå dina mål, toppa formen och uppnå din idealvikt? Då ska du passa på att ta coachningshjälp och bli motiverad och inspirerad till en sundare livsstil....

Läs mer »